Fuchsia OS projekat napreduje, sada ima i svoj sajt za developere - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Fuchsia OS projekat napreduje, sada ima i svoj sajt za developere

Google želi da osigura da, ukoliko Android ikada bude na izmaku snaga i ne bude prihvaćen iz nekog razloga, u rezervi ima još jedan operativni sistem.

Google želi da osigura da, ukoliko Android ikada bude na izmaku snaga i ne bude prihvaćen iz nekog razloga, u rezervi ima još jedan operativni sistem. Stoga je kompanija formirala tim od preko 100 ljudi koji će raditi na Fuchsia OS-u, još jednoj platformi otvorenog koda. Sada je Google objavio i sajt za developere za ovaj OS: Fuchsia.dev.

Fuchsia ne koristi Linux kernel kao što to čine Android i Chrome operativni sistemi. Umesto toga, koristi Zircon mikrokernel. Mikrokernel je najmanja količina softvera potrebna za ppokretanje operativnog sistema. Fuchsia naravno funkcioniše drugačije od Androida, ali će kros-platforma Flutter SDK omogućiti Android developerima da brzo portuju svoje aplikacije na Fuchsia-u.

Prošlog novembra Fuchsia OS je dodao podršku za Huawei Kirin 970 čipset i operativni sistem je uspešno ubačen u Honor Play. međutim, i dalje je potrebno dosta rada na sistemu, a svakako je da će biti potrebno i dosta vremena kako bi Fuchsia OS u nekom trenutku možda zamenio Android OS, koji je trenutno prisutan na preko 85% telefona širom sveta.

Objava sajta za developere će pomoći kompaniji Google da promoviše Fuchsia OS, dok će developeri imati priliku da se upoznaju i uče o novom operativnom sistemu.

Izvor: PhoneArena

Danas objavljeno

Huawei planira da u drugoj polovini godine predstavi pristupačnije savitljive telefone

Vanja A

Microsoft Edge dobija mod koji optimizuje brzinu i performanse

Vanja A

Facebook omogućava eksportovanje objava i bilješki na druge platforme

Vanja A

Ostavite komentar