FSS uplatio novac i sačuvao Partizan od izbacivanja iz Evrope - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FSS uplatio novac i sačuvao Partizan od izbacivanja iz Evrope

Fudbalski savez Srbije uplatio je Partizanu 250.000 evra kako bi tim iz Humske rešio pitanje dugovanja prema švajcarskom Luganu.

Crno-beli su se našli pred suspenzijom FIFA zbog neisplaćenih dugovanja u transferu Filipa Holendera, zbog čega im je zabranjeno da registruju igrače u naredna tri prelazna roka odnosno do 2024. godine. Međutim, kako prenosi “Sportski Žurnal”, Partizanu je pretila i ozbiljnija kazna koja je podrazumevala izbacivanje iz Evrope.

Taj list navodi da se Partizan nalazi pod uslovnom kaznom UEFA upravo zbog finansijskog poslovanja, a koja je u obavezi je da aktivira kaznu klubovima koji uđu u novi problem.

U toku je i kontrolisanje klubova zbog licenciranja za narednu sezonu i takmičenje u evropskim kupovima, te bi reakcija UEFA mogla da dovede crno-bele u nepriliku.

Stoga je reagovao nekadašnji generalni sekretar FSS,a trenutno direktor u UEFA Zoran Leković i uverio sve u evropskoj kući fudbala da prolongiraju uvođenje kazne za još 24 časa obećavši da će Partizan isplatiti dugovanja.

Tu se našao FSS koji je uplatio pomenutu sumu, međutim postavlja se pitanje šta je sa 2.000.000 evra koji je država nedavno poslala u Humsku za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, odnosno kako deo tog novca nije iskorišćen u ovu svrhu.

Ukoliko crno-beli isplate Lugano ono što duguju švajcarskom timu, suspenzija se automatski skida i ekipa Aleksandra Stanojevića će moći da posluje u predstojećem prelaznom roku.

Danas objavljeno

Dobra vijest za Olimpijakos: Teodosić može da igra

Vanja A

MOK traži način da vrati Ruse i Bjeloruse u takmičenja

Vanja A

Arsenal kreće po Vlahovića i Sergeja

Vanja A

Ostavite komentar