FSS odlučio: U Superligu ulazi ko najviše plati - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FSS odlučio: U Superligu ulazi ko najviše plati

Odbor za hitna pitanja FSS odlučio je da se upražnjena mesta u Superligi ubuduće – kupuju.

FSS je nedavno posle konsenzusa klubova odlučio da skrati tekuću sezonu Superlige na preostala četiri kola regularnog dela šampionata.

Nije zvanično odlučeno da li će svejedno ispasti dva najslabije rangirana tima, a treći igrati baraž sa ekipom iz Prve lige, ali se uveliko spekuliše da će SL biti proširena na 20 učesnika.

To znači da niko neće ispasti iz SL, a da će se priključiti četiri ekipe iz Prve lige.

Međutim, to ne znači da će se plasirati četiri najbolje rangirana drugoligaša, jer pojedini timovi ne ispunjavaju uslove igranja u SL, a postoji mogućnost i da se neki od aktuelnih superligaša povuče iz takmičenja.

Tako je FSS odlučio da se eventualna slobodna mesta popunjavaju na sledeći način:

* kada se pojavi slobodno mesto ili mesta, stručne službe će objaviti javni poziv za podnošenje obavezujućih ponuda klubova, a rok ne može biti kraći od dva, niti duži od pet dana od trenutka objavljivanja javnog poziva.

ponudu mogu da podnesu svi klubovi učesnici neposredno nižeg stepena takmičenja u odnosu na ligu u kojoj se pojavilo slobodno mesto ili mesta.

* ponuda kluba podnosi se u pisanoj formi i mora da sadrži iznos novčane naknade izražene u dinarima koju je klub spreman da plati kao najbolji ponuđač kako bi stekao pravo da se takmiči u konkretnoj ligi.

U slučaju da je nedovoljan broj klubova podneo ponudu, popupnjavanje slobodnih mesta biće doneto uzimajući u obzir interes nesmetanog odvijanja konkretnog fudbalskog takmičenja i interes razvoja fudbala u lokalnoj samoupravi sa čije teritorije dolaze klubovi.

Oni koji na osnovu ovakvih odluka “popune” određeno mesto moraju da ponuđenu novčanu naknadu uplate najkasnije sedam dana pre početka takmičenja.

Ukoliko to ne učine biće izbačeni dva stepena niže od takmičenja u koje su hteli da stupe.

Ove odluke su objavljene u zvaničnom glasilu FSS listu “Fudbal”, a potpisao ih je predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Sve odluke donete na 12. sednici Odbora za hitna pitanja FSS Srbije održanoj 6. maja 2020. možete pročitati u prilogu:

Danas objavljeno

Otkriveno zašto Vlahović odugovlači: Gigant spremio moćan paket

Vanja A

Nadal u osmini finala

Vanja A

Dembele: Četiri godine slušam kako lažu

Vanja A

Ostavite komentar