10. Augusta 2022.

Fritata sa tikvicama i parmezanom

Big Portal

Sastojci:

  • 2 manje tikvice
  • 7 krupnijih jaja
  • 100 g parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • so, biber
  • malo svežeg peršuna


Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu propržite sitno naseckan luk dok ne omekša. Tikvice dobro operite, skinite im vrhove, pa ih isecite na tanke kolutove. Kada se luk zastakli, dodajte tikvice i sve lagano dinstajte 5-10 minuta. Jaja razmutite, dodajte začine i parmezan, pa sve prelijte ravnomerno preko tikvica. Nemojte mešati, već poklopite tiganj i pecite oko 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni, ili dok smesa ne počne da se odvaja od ivica. Peršun sitno naseckajte, pa pre služenja pospite po fritati i služite.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare