2. Marta 2022.

Fritata od brokule je idealno rješenje za ručak ili večeru!

Big Portal

Fritata je italijanska verzija, španske tortilje. U pitanju je gusti, italijanski omlet sa bazom od jaja, koja sadrži sve što vam se sviđa. Može se jesti za lagani ručak ili večeru. Danas preporučujemo Fritatu od brokule, koja će sigurno dati novu dimenziju ručka tebi i tvojim ukućanima ovih dana!

Foto Hanza Media
Za ovo jelo ti je potrebno:

5 jaja,
80 g polutvrdog sira,
2 glavice crvenog luka,
1/2 brokule srednje veličine,
50 g feta sira,
maslinovo ulje,
so i biber.
Priprema je poprilično jednostavna:

Brokulu očisti, odstrani cvjetove, a zatim ih kuhaj na pari 3 minute, a stabljiku oguli i nareži na manje komade. Crveni luk nareži na kolutiće, a zatim ga sa stabljikom brokule dinstaj na malo maslinovog ulja. Kada povrće omekša, začini ga, a zatim ostavi da se ohladi.

U ohlađeno povrće umiješaj naribani sir. Smjesu prebaci u manju okruglu posudu za pečenje, te ravnomjerno složi i prelij umućenim jajima. Složi na vrh dio kuvane brokule, te pospi feta sirom, a nakon toga zapeci u rerni zagrijanoj na 200 ° stepeni, oko 20 minuta, odnosno dok se jaja ne skuhaju, a fritata ne stisne. Serviraj je toplu ili hladnu, sa ostatkom kuvane brokule.

Uživaj u ovom ukusnom jelu!

Potraži još ukusnih jela u rubrici Ultra ukusno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare