Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ glavice crvenog luka, narezanog na kockice
- 50 grama šampinjona, narezanih na sitne kockice
- 6 cherry paradajza
- 2 jaja
- 1-2 kašike sušene majčine dušice
- 25 grama mekog kozjeg sira
- rukola
- so i svježe mljeveni crni biber
Priprema
Zagrijati ulje na tavi i dodati nasjeckani luk. Pržiti oko tri minuta, dok ne omekša, zatim dodati gljive i paradajz. Ostaviti sve zajedno još dva minuta na vatri.
Jaja, začine i majčinu dušicu umutiti zajedno, dok se skroz ne pomiješaju. Smjesu izliti u tepsiju i dodati gljive i paradajz iz tave. Paziti da je jaje ravnomjerno raspoređeno po povrću.
U prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni staviti fritatu na oko četiri minuta, dok se termički ne obradi vrh jela. Na kraju staviti sir i ostaviti još minut u rerni, dok se sir ne krene topiti.
Fritatu ukrasiti rukolom i poslužiti vruću.
Prijatno!
Izvor: stylist.co.uk
Ultra.ba