Francuzi ponovo imaju luksuznu limuzinu u Evropi - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Francuzi ponovo imaju luksuznu limuzinu u Evropi

Premijum marka DS, koja je u vlasništvu kompanije Peugeot-Citroen, predstavila je novi luksuzni sedan na evropskom tržištu.

Model DS 9 postavljen je na PSA mehaničku platformu EMP2 sa prednjim pogonom, koju, na primer, koristi i Peugeot 508.

Kineska varijanat DS 9 debitovala je prošle godine, a sada je predstavljena i verzija koja će se prodavati na Starom kontinentu.

Automobil je mehanički baziran na Peugeotu 508 L sa produženim međusosovnskim rastojanjem, koji se takođe prodaje u Kini.

DS9 će u početku biti dostupan sa “plug-in” hibridnim pogonskim sistemom koji se sastoji od benzinca i elektromotora ukupne kombinovane snage od 225 KS (168 kW).

Baterija kapaciteta 11,9 kWh obezbeđivaće mu autonomiju u vožnji na struju između 40 i 50 km, dok je brzina u električnom režimu ograničena na 135 km/h.

Foto: DS promo

Kasnije će ponuda motora biti proširena sa dve benznske opcije, verzijom od 250 konjskih snaga sa prednjim pogonom, i top modelom sa 360 “konja” i pogonom na sva 4 točka.

Dimenzije (dužina/širina/visina): 4933/1855/1468 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2895 mm (Foto: DS promo)

Prvo pojavljivanje DS 9 pred publikom odigraće se na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, a prodaja na evropskom tržištu počinje u drugoj polovini 2020. Cene nisu saopštene.

Foto: DS promo

Izvor: B92

Danas objavljeno

Borković ispisao istoriju

Vanja A

Svjetski rekord u vožnji u rikverc

Vanja A

Da li Banjaja može do titule?

Vanja A

Ostavite komentar