Francuski Spajdermen sa nebodera: Imati 60 godina nije ništa! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Francuski Spajdermen sa nebodera: Imati 60 godina nije ništa!

Alen Rober, slobodni penjač nazvan Francuski Spajdermen, popeo se u na neboder od 48 spratova u Parizu, ispunivši cilj koji je sebi postavio za 60. rođendan.

Obučen u crveno, Rober je podigao ruke uvis kada je stigao do vrha zgrade „Total enerdžis“ od 187 metara, koja se uzdiže nad poslovnom četvrti francuske prestonice.

„Želim da pošaljem ljudima poruku da imati 60 godina nije ništa. Još uvek možete da se bavite sportom, da budete aktivni, da radite fantastične stvari“, rekao je Rober koji je 60. rođendan proslavio prošlog meseca.

Francuski Spajdermen ispunio je obećanje od pre nekoliko godina da će se, kada bude napunio 60 godina, ponovo popeti na toranj jer 60 godina simbolizuje starosnu granicu za odlazak u penziju u Francuskoj.

Rober je počeo da se penje 1975. godine, trenirajući na liticama u blizini svog rodnog grada Valence u južnoj Francuskoj. Počeo je da se bavi solo penjanjem 1977. i brzo je postao vrhunski penjač.

Od tada se popeo na više od 150 visokih struktura širom sveta, uključujući Burdž Kalifu u Dubaiju – najvišu zgradu na svetu, pariski Ajfelov toranj i most Golden Gejt u San Francisku.

Često se penjući bez dozvole, više puta je hapšen. Penje se bez pojasa, koristeći samo penjačke cipele i kredu u prahu da spreči da mu se znoje ruke.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Dvejn Džonson „pazario“ sve čokoladice u prodavnici zbog greške iz mladosti

Zeljka

Zašto su uhapšeni rimski lažni gladijatori i centurioni

Zeljka

Spazili najdužu životinju na svetu, 45 metara dugačkih opasnih pipaka fomiralo „zid smrti“

Zeljka

Ostavite komentar