"Francuska zataškava" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Francuska zataškava”

Francuska odbija da vidi i prećutkuje brojne ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Oni su komentarisali ideju o osnivanju specijalnog tribunala za Ukrajinu.

U saopštenju se ukazuje da francusko ministarstvo spoljnih poslova odbija da vidi brojne dokumentovane ratne zločine koje su počinile ukrajinske oružane snage i da ih namerno zataškava.

U Parizu iz nekog razloga prećutkuju bezakonje kijevskog režima prema stanovnicima Donbasa u proteklih osam godina, a koji i dalje ginu u svakodnevnim ukrajinskim artiljerijskim i raketnim napadima, istaklo je rusko ministarstvo. Ministarstvo podseća da je nedavno ceo svet video snimak pogubljenja nenaoružanih ruskih ratnih zarobljenika koje su ubili ukrajinski vojnici i da na taj snimak nije reagovala Francuska, ni ostale zapadne zemlje, objavile su RIA novosti.

Portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova rekao je u sredu na brifingu da je Francuska počela da radi sa evropskim i ukrajinskim partnerima na osnivanju specijalnog tribunala za istragu navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini. Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona izjavila je u oktobru da Pariz ne podržava ideju o osnivanju takvog tribunala.

Danas objavljeno

Bez podrške bošnjačkom vetu na zakon o nepokretnoj imovini

M.

Vučić poručio Prištini: Čestitam, konačno istina

M.

Peskov: Istraga američkog novinara ukazuje na neophodnost međunarodne istrage

M.

Ostavite komentar