Francuska se spema za drugi talas virusa korona - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Francuska se spema za drugi talas virusa korona

Restorani, barovi i kafei u Francuskoj neće biti otvoreni pre juna, iako bi najveći broj francuskih kompanija, zatvorenih zbog pandemije koronavirusa, trebalo da počne s radom 11. maja.

Ministar finansija Francuske Bruno Le Mer rekao je danas da odluka o datumu otvaranja ugostiteljskih lokala neće biti doneta pre kraja maja.

Le Mer je kazao da će Vlada odložiti plaćanje poreza kompanijama kojima neće biti dozvoljeno da počnu s radom u maju.

Dodao je da male firme, s manje od 20 zaposlenih, mogu da se prijave za pomoć u iznosu do 10.000 evra.

Vlada Francuske, jednog od najpopularnijih turističkih odredišta sveta, sa više od 80 miliona stranih posetilaca godišnje, planira pomoć ugostiteljstvu uspostavljanjem investicionog fonda.

Francuska je među četiri zemlje najteže pogođene širenjem novog koronavirusa. Po zvaničnim podacima, tamo je umrlo više od 22.000 zaraženih korona virusom, a bolest kovid-19 potvrđena je kod gotovo 160.000 ljudi.

Iako prvi talas epidemije polako slabi u Francuskoj, njene vlasti planiraju da zadrže hiljade novoizgrađenih jedinica intenzivne nege, za slučaj da bude drugog talasa zaraze.

Od početka epidemije koronavirusa, Francuska je udvostručila broj kreveta na odeljenjima intenzivne nege, kojih sada ima više od 10.000.

Na odeljenjima intenzivne nege je sada manje od 5.000 zaraženih koronavirusom, ali su ti kreveti potrebni i ljudima s drugim teškim bolestima.

(Beta)

Danas objavljeno

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

M.

Teroristički napad u Jerusalimu, ranjeno osam ljudi

M.

Danas komemorativna sjednica na Cetinju

M.

Ostavite komentar