Francuska predstavnica na Evrosongu: Osjećam se Srpkinjom - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Francuska predstavnica na Evrosongu: Osjećam se Srpkinjom

Prema kladionicama je druga na listi favorita za pobedu, a na prvom mestu nalazi se predstavnici Italije.

Dvadesetsedmogodišnja autorka, kompozitorka i pevačica Barbara Pravi je predstavnica Francuske na Evrosongu u Roterdamu sa pesmom “Voilà”. Interesantno je Barbarino poreklo – njeno prezime je Pjević, a umetničko ime “Pravi” preuzela je kao srpsku reč, povukavši paralelu sa izrazom “authentic”.

Rodila se i odrasla u Parizu, i počela je da peva sa 6 godina uz oca, koji je svirao bendžo i gitaru. Njen deda s majčine strane je iz Iraka, a s očeve iz Srbije, pa je umetničko prezime Pravi uzela u čast svog dede uz Srbije:

“Osećam se Srpkinjom zato što volim svoga dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se Irankom jer volim njihovu poeziju”, rekla je Barbara za sajt “Wiwibloggs”.

Podsetimo, ova pevačica već ima pesmu koja se zove “Deda” i iako je peva na francuskom jeziku, reč “deda” izgovara na srpskom.

Barbara prvi put nastupa na Evrosongu, ali joj ovo nije prvi susret s ovim takmičenjem, jer je 2019. i 2020. napisala pesme koje su predstavljale Francusku na Euroviziji mladih. Prepoznatljiva je po aktivnostima na polju osnaživanja žena, a singl “Voilà” predstavlja priču o njenim snagama i slabostima u isto vreme, pozivajući nas da zaigramo u ritmu valcera.

Barbara Pravi postala je jedno od vodećih imena francuske šansone i njen stil podseća na mešavinu muzike čuvene šansonjerke Edit Pjaf i moderne pevačice Zaz. Zbog svog talenta za pisanje tražena je u muzičkim krugovima, pa je sarađivala i sa velikim brojem izvođača kao što su Janik Noa, Džuli Zenati, Čimene Badi, pa i za Džejdena Smita, sina glumca Vila Smita.

Osim muzike, bavi se i glumom, pa pre pet godina debitovala u pozorištu u francuskom mjuziklu “Un été 44” i pojavila se u filmu “La Sainte Famille”.

Evrosong 2021. održava se u Roterdamu i sastoji se od dva polufinala koja će se održati 18. i 20. maja, a finale ćemo gledati 22 maja.

Danas objavljeno

Obožava Tolkina i živi kao Hobit – potrošio je životnu ušteđevinu da bi postao lik iz fantazije

Zeljka

Dženifer Lopez i Ben Aflek u romantičnoj šetnji: Nakon glamuroznih toaleta sada u urbanom i udobnom

Zeljka

Žustra rasprava: Da li je u redu rađati dijete poslije 60. godine?

Zeljka

Ostavite komentar