Francuska kaznila Google sa 500 miliona evra - BIGportal.ba
Tehnologija Vijesti World-wide-web

Francuska kaznila Google sa 500 miliona evra

Francuska antimonopolska agencija kaznila je danas kompaniju “Alphabet”, koja je vlasnik Googlea, sa 500 miliona evra jer nije ispoštovala naređenja u vezi sa prenošenjem informativnih sadržaja.

Američki tehnološki gigant mora u naredna dva mjeseca da predstavi prijedlog o isplati nadokande novinskim agencijama i ostalim medijskim kompanijama za objavljivanje njihovih vijesti ili će dobiti dodatnu kaznu od 900.000 evra na dan.

Francuska kaznila Google sa 500 miliona evra

Medijske organizacije APIG, SEPM i AFP optužuju tehnološkog giganta da nije dobronamjerno pristupio razgovorima o pronalaženjau dogovora za prenošenje informativnih sadržaja na internetu, u skladu sa nedavno usvojenom direktivom EU.

APIG, koji predstavnja najveće štampane medije u Francuskoj, među kojima su “Figaro”, “Mond” i ostali, jedan je od podnosilaca tužbe iako je potpisao okvirni sporazum o razgovorima sa Googelom.

Google je saopštio da je “veoma razočaran” odlukom francuskih vlasti i da je imao dobru volju tokom čitavog procesa.

U saopštenju se dodaje da se izricanjem kazne “ignorišu napori uloženi za postizanje dogovora” i realnost načina prenošenja vijesti na Googelovim platformama.

Danas objavljeno

Treći svjetski rat? “Totalna katastrofa”

M.

Putin je prihvatio poziv Indonezije na samit Grupe 20

M.

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Vanja A

Ostavite komentar