Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi bivšeg ministra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi bivšeg ministra

Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Policija je u luksuznoj vili namijenjenoj turistima pronašla Pavelivićevu fotografiju na kaminu u kuhinji, uz fotografiju prvog hrvatskog predsjednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana.

Policija je juče pretresla objekte u vlasništvu Kuščevića, a riječ je o porodičnoj kući, ali i čuvenoj štali koju je prenamijenio u kuću, odnosno vilu sa bazenom u Nerežišćima, koju je iznajmljivao turistima, na platformi Bookinga.

Na Bookingu je objavljeno mnoštvo fotografija objekata za iznajmljivanje, a na jednoj od njih se vide razni predmeti izloženi u kući, među kojima i portret Pavelića.

Kako je prenio zagrebački Jutarnji list, Pavelić je fotografiji u uniformi i ona je smještena na kihinjskom kaminu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša.

Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugim mjestima u kući, kao i brojna raspeća i slike s vjerskim motivima.

Inače, bivši ministar ovu vilu iznajmljuje od decembra 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem.

Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Bookingu stoji obaviještenje da se kuća ne izdaje.

“Izvinjavamo se, ali treutno nije moguće ostaviti rezervaciju za ovaj hotel”, navodi se na ovaj internet platformi.

TANJUG

Danas objavljeno

“Svi se nadamo miru“

M.

Kraj rata, padaju na kolena?

M.

SAD odobrile: Poljska nabavlja HIMARS

M.

Ostavite komentar