Fotografije lava oboljelog od raka kože koji ide na zračenja slama srca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Fotografije lava oboljelog od raka kože koji ide na zračenja slama srca

Južnoafrički lav po imenu Haos trenutno vodi najveću bitku u svom životu, a njegovi čuvari iz zoološkog vrta čine sve kako bi mu pomogli da pobijedi.

U privatnoj bolnici u Južnoafričkoj Republici na liječenju nalazi se šesnaestogodišnji lav Haos, kojem je dijagnostikovan rak kože.

“Haos je naš prvi lav. Malo je pospan i usporen, ali dobro mu ide ”, izjavila je nakon radioterapije Kara Hejnis, menadžerka zoološkog vrta Lory Park Zoo.

Foto: Profimedia

U terapiji je učestvovao tim od pet radioterapeuta, kao i jedan onkolog, a predviđeno je da Haos prođe još kroz tri tretmana zračenja.

Dirljive fotografije kralja životinja: Lav oboleo od raka kože ide na zračenja u bolnicu za ljude (FOTO)

Haosu je rak kože dijagnostikovan u aprilu 2018. godine, a klinika Muelmed je bila najbolji izbor za liječenje, budući da je i ranije nudila svoje usluge životinjama i da je blisko sarađivala sa veterinarskom klinikom Onderstepoort.

U divljini lavovi obično žive do 14 godina, ali u zatočeništvu im se životni vijek može produžiti i do 22. godine. Nažalost, i dalje postoje farme životinja na kojima ih uzgajaju kako bi ih prodali turistima, a žive u užasnim uslovima.

 

National Geographic

Danas objavljeno

Sarah Jessica Parker objavila prvu fotografiju okupljene ekipe “Sex i grada”

Vanja A

Nepoznati ponuđač platio 45 miliona KM za desetominutno putovanje u svemir s osnivačem Amazona

V.R.

Kako da otkrijete da li on flertuje s vama?

V.R.

Ostavite komentar