Fotografija telefona sa Snapdragon 898 potvrđuje brzinu takta tri CPU klastera - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Fotografija telefona sa Snapdragon 898 potvrđuje brzinu takta tri CPU klastera

Izgleda da tamo negdje, vjerovatno u Kini, postoji telefon koji radi sa Qualcomm-ovim dolazećim SM8450 čipsetom, poznatijim kao Snapdragon 898, naslednikom 888. Aplikacija Device Info HW na ekranu potvrđuje konfiguraciju novog premium čipa.

Glavno jezgro – koje bi trebalo da se zasniva na Cortex-X2 – radi na 3,0 GHz. Slede tri srednja jezgra zasnovana na Cortex-A710 sa taktom od 2,5 GHz i konačno četiri efikasna jezgra izvedena od Cortex-A510 jezgra na 1,79 GHz, prenosi GSM Arena. Ovo se tačno poklapa sa nedavnim nezvaničnim informacijama.

Dok će većina vodećih čipova sledeće generacije koristiti sličan CPU, GPU će biti jedinstven za Snapdragon 898. Nažalost, ne znamo kakvo povećanje performansi možemo očekivati od Adreno 730 GPU-a, ali arhitektonska poboljšanja u odnosu na Adreno 660 će biti kombinovana sa poboljšanjima iz novog Samsung 4 nm procesa (+20%, prema nekim glasinama).

Fotografija telefona sa Snapdragon 898 potvrđuje brzinu takta tri CPU klastera

Ovde nije naveden, ali čipset bi takođe trebalo da bude opremljen sa X65 5G modemom koji ima teoretsku maksimalnu brzinu downlinka od 10 Gbps.

U redu, ali šta je sa telefonom na fotografiji? Pa, Vivo telefon sa Snapdragon 898 je već bio na Geekbenchu, tako da je to jedna opcija. Druga opcija je da je ovo Xiaomi 12, ali svakako očekujemo da ubrzo stigne više informacija.

Benchmark.

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar