20. Januara 2020.

Forto se obratio građanima: Mnogima se neće svidjeti ovo što ću reći

Big Portal

“Kvalitet života se neće promijenitit dana, sutra i u naredna tri mjeseca. Potreban je cijeli mandat da se pokrenu priče vezano za kvalitet vazduha.Ono što je hitno po meni, mnogima se ovo neće svidjeti, jeste podizanje svijesti vezano za zagađenost. Veliki broj ljudi ne želi da mijenja svoje rutine pod epizodama Upozorenje i Uzbuna. Ne žele da zaustavljamo saobraćaj, da obustavimo školu, mi moramo raditi na podizanju svijesti”, kazao je Forto.

Dodao je da se teško izboriti sa građani koji ne žele mijenjati životne navike.

“Mi smo sa svoje strane iskomunicirali ono što je potrebno, samo što mi kada direktno kažemo da neko ne smije držati nastavu, treći dan su pustili đake u školu. Teško je izboriti se sa građanima koji vjeruju da trebaju život nastaviti kao do sada pod epizodom Uzbuna”.

“Želimo da se hitno u vrtiće posebno i eventualno u škole osnove do 4. razreda ugrade prečiščivaći za zrak i da vidimo kome možemo dodijeliti maske. Danas imamo sastanak sa grupom ambasada koje su u Sarajevu. Tema je ovo što sam vam danas rekao. Mi ćemo tražiti da finansiraju jer mi trenutno nemamo sredstva”, dodao je Forto i kazao:

“Onog trenutka kada bude postojala svijest da je zrak problem broj 1 tada će se pokrenuti i u budžetu će se naći dovoljno mjesta za to”.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare