Fortnite bogatiji za novu mapu, motocikle i Doomguyja - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Fortnite bogatiji za novu mapu, motocikle i Doomguyja

Nakon eksplozivnog kraja i trećeg poglavlja stigla je nova sezona igre Fortnite.

Četvrto poglavlja donosi potpuno novi otok za borbe igrača koji sadrži pregršt znamenitosti među kojima je dvorac The Citadel. Tu Anvil Square, slikoviti srednjovjekovni grad okružen drvećem u jesenskim bojama. Na drugom dijelu otoka će igrači pronaći napuštenu farmu pod nazivom Frenzy Fields.

Osim toga, četvrto poglavlje donosi nova podešavanja igre, kao i nove motocikle pod nazivom Trail Thrashers, koji omogućavaju izvođenje trikova i pucanje iz oružja u pokretu. Također, igrači će moći preskočiti prepreke pomoću motocikla. U područjima gdje ima snijega moći će se koristiti pijuk za pravljenje snježne kugle u koju će igrač ući i pokušati eliminisati protivnika kotrljanjem preko njega.

Zanimljiv dodatak je i funkcija pod nazivom Reality Augments. U nekoliko intervala tokom igre moći će se nasumično birati dva pobošljanja koja će igrač zadržati dok ne bude eliminisan, odnosno dok ne pobijedi u meču. Poboljšanje Light Fingers, jedno od ukupno 22 dostupna, omogućit će brže punjenje oružja. Kada je riječ o oružju, arsenal će biti proširen. Shockwave Hammer se može koristiti za “lansiranje” do članova tima i neprijatelja.

Što se tiče tehničkih detalja, Epic je prebacio Fortnite na najnoviju verziju Unreal Enginea. Na PC-u, PlayStationu 5 i Xboxu S/X igrači će uočiti refleksiju vode i sjajnih materijala.

Nova sezona znači i novi battle pass koji uključuje Doom Slayera, lika iz igra Doom i Doom Eternal, kao i Geralta iz Rivije koji “dolazi” iz The Witchera.

Skin Hulka će biti dostupan uskoro putem Item Shopa.

Danas objavljeno

Skoro trećina Steam igrača koristi Windows 11

Vanja A

WhatsApp statusi više neće biti isti

Vanja A

Motorola Moto Buds 600 ANC su besplatne uz Edge 30 Fusion Viva Magenta

Vanja A

Ostavite komentar