''Formiranje vlasti nedopustivo dugo'' - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

”Formiranje vlasti nedopustivo dugo”

Potpredsjednik Partije demokratskog progrea (PDP) Igor Crnadak istakao je tokom sjednice Gradskog odbora održane u Prijedoru, da formiranje vlasti na nivou BiH traje nedopustivo dugo i da tri stranke koje su započele ovaj posao očigledno nemaju kapacitet da ga dovedu do kraja.

Crnadak je, takođe, podvukao i da je odluka SNSD-a, da onemogući učešće dva delegata iz Republike Srpske u izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope i sudija Evropskog suda za ljudska prava, pogrešna i štetna po Republiku Srpsku.

„SNSD je i 2010. godine, kada se na formiranje Savjeta ministara čekalo 16 mjeseci, učestvovao u izboru delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope i tada im to nije bio problem. Ovo je politika inaćenja i tvrdoglavosti, koja nikad ne donosi korist“, naveo je Crnadak.

Tokom obraćanja Crnadak je, takođe informisao članove prijedorskog odbora PDP-a o toku priprema za Sabor PDP-a kojim će se u septembru obilježiti 20 godina postojanja ove partije.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici završena je integracija Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRS) u PDP u Prijedoru, čime su realizovane nedavne odluke Glavnog odbora PDP –a.

Sjednici su, pored Crnadka, prisustvovali i članovi Predsjedništva PDP-a Perica Bundalo i Milanko Mihaljica.

(BN)

Danas objavljeno

Vučić: Svi su “skočili za vrat” Srbiji i Srpskoj, a ćute o velikoj Albaniji

M.

Još jedna zemlja spremna: U slučaju neprihvatljivog ponašanja Rusije…

M.

Rusko ministarstvo: “Prag je svjestan šta slijedi”

M.

Ostavite komentar