Formirane stalne komisije Doma naroda BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Formirane stalne komisije Doma naroda BiH

Izborom članova stalnih komisija Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je završio formiranje Ustavnopravne, Komisije za finansije i budžet, te Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Za članove Ustavnopravne komisije izabrani su: Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

Članovi Komisije za finansije i budžet u ovom mandatu Doma naroda biće: Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara, Marina Pendeš, Amir Fazlić i Denis Bećirović.

Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš, Zlatko Miletić, Fahrudin Radončić i Amir Fazlić članovi su nove Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Bošnjački delegat Denis Bećirović tražio je da se u dnevni red uvrsti utvrđivanje odgovornosti za nerad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji devet mjeseci od konstituisanja nije održao sjednicu, ali njegov prijedlog nije prihvaćen.

On je podsjetio da delegati imaju jasno propisane dužnosti i da je Poslovnikom Doma naroda propisano da najmanje jednom mjesečno moraju biti održavane sjednice.

Ovim je završena redovna sjednica Doma naroda, nakon koje će biti održana hitna sjednica na čijem je dnevnom redu više finaskijskih dokumenata, među kojima i Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

AGENCIJE

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar