Formiran predmet o tajnoj imovini Mila Đikanovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Formiran predmet o tajnoj imovini Mila Đikanovića

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz više zemalja.

“Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi ‘Pandora papiri’, ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za taj događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa tim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost”, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Iz MANS-a je juče saopšteno da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Iz te nevladine organizacije su dodali da je sin predsjednika Crne Gore, između ostalog, iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa kćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore sinoć je saopšteno da je “najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom ‘Pandora papiri’ samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama”.

(Tanjug Foto:AA)

Danas objavljeno

Provalio u džamiju, školu i kuću: Uhapšen serijski lopov iz Banjaluke

M.

Snijeg paralisao Istanbul, visina snijega i do 85 cm

M.

Teska noć zbog snega u Grčkoj, brojne oblasti bez struje

M.

Ostavite komentar