FORMIRAN PREDMET O SMRTI TRUDNICE Nalaz obdukcije pokazaće da li postoji odgovornost ljekara - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

FORMIRAN PREDMET O SMRTI TRUDNICE Nalaz obdukcije pokazaće da li postoji odgovornost ljekara

Banjalučko tužilaštvo juče je od Policijske uprave Banjaluka zaprimilo medicinsku dokumentaciju koja je izuzeta iz UKC Republike Srpske u vezi sa smrću trudnice Ilijane Manojlović (39), rečeno je u Tužilaštvu.

Oni su pojasnili da je dokumentacija izuzeta po naredbi dežurnog tužioca i to od trenutka prijema u bolnicu Manojlovićeve, pa do njene smrti.

– PU Banjaluka nije preduzimala bilo kakve druge procesne radnje a na osnovu ovog zaprimljenog materijala, Tužilaštvo je formiralo predmet o događaju. Nad beživotnim tijelom trudnice po naredbi ovog Tužilaštva izvršena je obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS – istakli su u OJT Banjaluka.

Oni su dodali da nalaz obdukcije još uvijek nisu primili, a njime će biti utvrđen tačan uzrok smrti trudnice i Tužilaštvo će na osnovu toga utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost ljekara ili ne postoje, te u skladu sa tim će tada odlučiti da li će formalno – pravno otvoriti istragu ili ne.

– Navedenom predmetu dali smo apsolutni prioritet u radu i pored toga što Tužilaštvo radi sa smanjenim kapacitetom, zbog pandemije korona virusa – poručili su iz Tužilaštva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

M.

Teroristički napad u Jerusalimu, ranjeno osam ljudi

M.

Danas komemorativna sjednica na Cetinju

M.

Ostavite komentar