Ford ukazuje na opasnost ostavljanja djece i ljubimaca u usijanom vozilu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ford ukazuje na opasnost ostavljanja djece i ljubimaca u usijanom vozilu

Ledene skulpture koje se tope uznemirujuće brzo, ali i tako i treba da bude.

Ovo ljeto je brojnim regionima donelo ekstremno visoke temperature, uključujući i Balkan, a temperature u južnom i zapadnom delu SAD se bliže rekordnim vrednostima. Samim tim, izuzetno je opasno ostavljati decu i ljubimce u automobilima, čak i na nekoliko minuta.

Upravo je to ono na šta Ford želi da ukaže u novoj demonstraciji šta se dešava unutar kabinskog prostora automobila kada su spoljne temperature ekstremno visoke. Čak, nije ni potrebno da budu „ekstremne“ da bi se enterijer vozila pretvorio u „rernu“.

Po Kraljevskom društvu za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA), visoka temperatura u vozilo može ubiti psa za šest minuta. Bebe i mala deca su takođe u ekstremnoj opasnosti, jer se mogu pregrejati pet puta brže od odraslih. Ono što je tragično je da u proseku u SAD ima 39 smrtnih slučajeva dece godišnje zbog ostavljanja u automobilu pri visokoj temperaturi.

Mnogi proizvođači, uključujući Ford, sada nude neku vrstu alarma za putnike na zadnjim sedištima, koji može da podseti vozača da su dete ili pas prisutni u vozilu. Međutim, ovo je relativno nova opcija u okviru automobilske industrije, a budući da je vek prosečnog automobila daleko iznad 10 godina, većina vozila ne nudi sistem ove vrste. To znači da je odgovornost na nama, da obratimo pažnju na ovaj problem.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Zavirite u budućnost: Kako će izgledati Nissan automobili 2030.

Vanja A

Proizvođači automobila iznalaze kreativne načine da se izbore s nestašicom čipova

Vanja A

Vožnja „nepopularnog“ automobila i internet „stručnjaci“

Vanja A

Ostavite komentar