Ford udružuje snage s Google-om, nudiće klaud data usluge - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Ford udružuje snage s Google-om, nudiće klaud data usluge

Kompanija Ford Motor će koristiti softver, vještačku inteligenciju (AI) i računarstvo u oblaku koje nudi Google za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja, saopštile su ove dvije kompanije danas.

U okviru šestogodišnjeg sporazuma o partnerstvu, proizvođač automobila sa sedištem u Dirbornu, u državi Mičigen, ugrađivaće android operativni sistem američkog tehnološkog giganta u svoja vozila Ford i Linkoln počev od 2023, izvještava Rojters.

Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Googlove aplikacije, uključujući mapu i glasovnui tehnologiju te kompanije. Primjeniće takođe Googlovu AI tehnologiju kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca snabdevanja i proizvodnih operacija, dodale su dvije kompanije.

Ford i Google takođe formirati grupu, Tim Apšift, koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila i drugim uslugama za Fordove kupce.

Podaci o Fordovim kupcima neće biti predati Googleu I Googleovim oglašivalima, rekao je Fordov potpredsjednik za strateriguju Dejvid Mekleland na telekonferenciji za medije.

Danas objavljeno

Xiaomi će praviti 30.000 automobila godišnje

Zeljka

Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra

Zeljka

Peugeot 2008 na evropskom tronu

Zeljka

Ostavite komentar