Ford povećava proizvodnju zbog Evrope: Ranger najprodavaniji pikap na Starom kontinentu u 2019. - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ford povećava proizvodnju zbog Evrope: Ranger najprodavaniji pikap na Starom kontinentu u 2019.

Pikap model američkog proizvođača sve je popularniji na Starom kontinentu gdje je u drugom tromjesečju 2019. prodato 13.000 ovih vozila.

Pikap model američkog proizvođača sve je popularniji na Starom kontinentu gdje je u drugom tromjesečju 2019. prodato 13.000 ovih vozila.

Ford je najavio da će uvesti treću smenu u svojoj fabrici Silverton u Južnoj Africi, kako bi povećao proizvodne kapacitete pogona u kome se izrađuju redizajnirani Ranger i Ranger Raptor. Američki proizvođač na taj način izlazi u susret, pre svega, evropskim kupcima koji su u proteklom periodu pokazali veliko interesovanje za ovim pikapom.

Ford je u 20 evropskim zemalja (Austriji, Belgiji, V. Britaniji, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Portugaliji, Španiji, Rumuniji, Švedskoj i Švajcarskoj) u drugom kvartalu 2019. zabeležio rekordnu prodaju modela Ranger, uz skok od 8,2% u odnosu na isti period 2018. godine.

Naime, u drugom tromesečju na ovim tržištima je prodato 13.000 vozila, dok je ukupno u prvih šest meseci 2019. isporučeno 26.700 jedinica. To je najbolji rezultat u prvom polugodištu otkako je pre dve decenije, 1999. godine Ranger prvi put stigao u Evropu.

O rastu popularnosti Ford Rangera najbolje govori podatak da je ovaj automobil zaključno sa mesecom majom bio najprodavaniji pikap na evropskom tržištu, sa čak 30,4% učešća u svojoj klasi vozila.

Uvođenjem treće smene u fabrici u Južnoj Africi, Ford će povećati dnevnu proizvodnju vozila sa 506 na 720 jedinica. Iz ovog pogona Fordovi pikap automobili izvoze se na čak 148 svetskih tržišta, uključujući i evropske zemlje.

Danas objavljeno

Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Zeljka

Voli Porsche, ali nikada neće prodati Daciu Sandero

Zeljka

Zašto brzinomjeri pokazuju lažne maksimalne brzine od 220 ili 260 km/h?

Zeljka

Ostavite komentar