Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Godinu dana nakon premijere, novi Bronco ušao je u serijsku proizvodnju.

Ford je u julu 2020. vratio u život čuveno ime iz svoje prošlosti, a tržište ga je spremno dočekalo pa je do danas američki proizvođač primio preko 190.000 rezervacija, a više od 125.000 kupaca već je naručilo svoj primerak i sada nestrpljivo čekaju da izađe iz fabrike u Mičigenu.

Ford je inače u ovaj pogon uložio dodatnih 750 miliona dolara i zaposlio još 2.700 radnika, kako bi postrojenje bilo spremno za serijsku proizvodnju modela Bronco.

Foto: Ford promo

Bronco je jedno od najčuvenijih imena iz istorije američke auto-industrije, a najprepoznatljivija je njegova prva generacija koja se proizvodila šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, na čiji dizajn se nadovezuje i novi model.

Novi Ford Bronco se vraća na scenu u tradicionalnoj verziji sa 2 vrata, u kojoj se proizvodio od svojih početaka pre više od pola veka, ali i u praktičnijoj i komfornijoj varijanti sa 4 vrata. Osim te dve opcije, kupcima će na raspolaganju biti i kompaktniji i urbaniji Bronco Sport, takođe sa 4 vrata.

Foto: Ford promo

Ford je saopštio da je prilikom konstruisanja nove generacije vodio računa da Bronco bude pre svega funkcionalan i upotrebljiv za one svrhe zbog kojih je prvobitno i nastao, a da se na to nadovezuje dizajn spoljašnjosti u retro stilu.

Zato ovaj automobil ima izdašno odstojanje od tla od čak 294 mm, a proizvođač tvrdi da Bronco može da savlada vodenu prepreku dubine do 851 mm, što je, kako kažu, najbolji rezultat u svojoj klasi vozila.

Foto: Ford promo

Napadni ugao ovog Fordovog terenaca je 29 stepeni, a silazni 37,2 stepena. Ipak, da bi vozač moga da računa na ove karakteristike, potrebno je da prilikom naručivanja vozila od fabrike zatraži ugradnju velikih terenskih guma promera 35 inča.

Ford je za pogon savremene verzije modela Bronco odabrao dva motora. Osnovnu varijantu pokreće 4-cilindarski 2.3-litarski EcoBoost sa 270 KS i 420 Nm, a na raspolaganju je i 2.7 V6 koji isporučuje 310 konjskih snaga i 542 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Početna cena novog Forda Bronco u SAD izosi 29.995 dolara.

Foto: Ford promo

Što se tiče modela Bronco Sport, on ima nešto kompaktnije dimenzije, a takođe će se prodavati u dve pogonske verzije.

Osnovni model ispod haube krije trocilindarski 1.5 EcoBoost sa 184 KS i 257 Nm, a kupci koji žele snažniji motor mogu da izaberu 2.0-litarski četvorocilindraš sa 248 KS i 372 Nm.

Početna cena Sport verzije je 28.155 dolara.

B92auto.

Danas objavljeno

Kako se Dacia u krizi probila na vrh

Vanja A

Na elektrifikovane automobila se odnosila gotovo petina prodaje u trećem kvartalu u Evropi

Vanja A

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Ostavite komentar