Ford nema planova za električne verzije Focusa i Fieste - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ford nema planova za električne verzije Focusa i Fieste

„Plavi oval“ u ovom trenutku nema u planu plasman EV izdanja za dvojac Fiesta-Focus, što govori o neizvjesnoj budućnosti za pomenute hečbekove.

Ne tako davno, Focus i Fiesta nalazili su se u samom vrhu prodajnih lista u svojim klasama na evropskom tlu. Danas nisu ni blizu apsolutnim bestselerima i teško pronalaze put do novih kupaca na Starom kontinentu. Svesni su toga i u upravi Forda, stoga se pravi drugačija strategija za budućnoste američke marke na ovoj strani Atlantika.

Ford će se u budućnosti osloniti na saradnju sa Volkswagen grupacijom od koje će „pozajmiti“ modularnu MEB platformu za EV modele, što će značajno umanjiti troškove razvoja novih električnih automobila za ovaj brend. Kao jedan od primarnih aduta trebalo bi da se pojavi električno izdanje krosovera Puma, koji je za kratko vreme uspeo da zabeleži odličan prodajni uspeh u Evropi.

U narednih 18 meseci, Ford želi da plasira čak pet potpuno električnih četvorotočkaša, što dovoljno govori o posvećenosti ove kompanije elektrifikaciji. Međutim, kako stvari trenutno stoje, Ford nema nameru da obnavlja ni Focus, a ni Fiestu, čvrsto verujući da je njihovo doba prošlo.

To će značiti da će ovi modeli nakon aktuelnih iteracija otići u penziju, bar kada je reč o evropskom tržištu. Focus je trenutno u četvrtoj generaciji i neće preživeti dalje od 2025. godine, kada je planirano da se povuče sa tržišta.

Fiesta ipak ima daleko dužu priču od većeg brata, ali ni ona nije odolela naletu krosovera na Starom kontinentu. No, ni ona neće potrajati još dugo u ovom delu sveta jer je trenutna generacija već na zalasku karijere.

(AutoRepublika)

Danas objavljeno

Lancia se zvanično vraća, predstavljen novi logotip

Zeljka

Opel predstavio i Astru koju pokreće samo struja

Zeljka

Japanci se hvale: Toyota sve traženija

Zeljka

Ostavite komentar