28. Jula 2019.

Ford Mustang55 za kupce u Evropi

Big Portal

Posebnim izdanjem koje će biti ponuđeno samo kupcima u Evropi u Fordu obilježavaju 55. rođendan svog legendarnog “konja u galopu”.

Od predstavljanja prve generacije Mustanga je prošlo 5 godina. U Fordu su u to ime pripremili posebno izdanje jednog od najpoznatijih američkih sportskih automobila svih vremena, a Mustang55 će samo kupcima u Evropi biti ponuđen u brojčano ograničenoj količini u obe karoserijske verzije (Fastback i Cabrio).

Atraktivna 55-ica je zasnovana na modelu Mustang GT i pokreće je 5,0 litarski V8 motor koji na zadnju osovinu “šalje” 450 konjskih snaga i 569 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Krov i karoserijski detalji u crnoj boji, posebne tamne 19-inčne felne, drugačija ručica menjača i karbonski fragmenti u kožom/alkantarom obloženoj kabini su elementi koji ovaj jubilarni Mustang (čija cena još uvek nije objavljena) odvajaju od standardnih verzija.

Predstavljanjem Mustanga55 u Fordu su sa zadovoljstvom opet pomenuli da će, zbog potražnje koja je premašila sva očekivanja, Mustang Bullitt (5,0 litarski V8 podsetnik na tamnozeleni Mustang iz 1968. godine kojim je Steve McQueen u filmu Bullitt jurio ulicama San Franciska) proizvoditi i naredne godine.

Izvor: Klix/AutoBlog

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare