28. Oktobra 2021.

Ford Mustang Mach-E i Hyundai Ioniq 5 „oduvali“ na Euro NCAP testu

Big Portal

Kada je o modelu s „plavim ovalom“ reč, stručnjaci u oblasti bezbednosti su bili impresionirani standardnom opremom ovog modela, koja uključuje centralni vazdušni jastuk, aktivnu haubu za zaštitu pešaka i brojne napredne sisteme vozačke asistencije. Generalno gledajući, putnički odeljak Mach-E je ostao stabilan tokom testiranja, primećuje Euro NCAP, s tim što su se rezultati očitani na lutkama pokazali veoma dobrim kada je reč o zaštiti tela i kolena kako vozača, tako i putnika.

Hyundai je takođe učestvovao u novoj rundi ispitivanja koje je sproveo Euro NCAP. Električni Ioniq 5 je zaradio dobre ocene na svim poljima, dobivši maksimalnih pet zvezdica. Tucson, u međuvremenu, uspeo je da pređe prepreku na planu bezbednosne asistencije, i uđe u teritoriju s „pet zvezdica“ kao i električni model. Bayon je dobio četiri zvezdice, prvenstveno zbog odsustva centralnog vazdušnog jastuka.

Euro NCAP je testirao i Toyotu Yaris Cross. Mali japanski krosover je dobio pet zvedica i za benzinski i PHEV model. Na kraju, Ford Transit i Transit Custom, uz Volvo XC40 Recharge i Tiguan PHEV, takođe su dobili po pet zvezdica od ove organizacije.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare