Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara

Za te pare kupac dobija i mnogo rezervnih delova.

Profesionalni američki reli vozač Ken Blok je početkom ove godine najavio okončanje desetogodišnjeg partnerstva sa Fordom, a od tada je na prodaju oglašeno nekoliko njegovih legendarnih “gymkhana” i “rallycross” automobila.

Među njima je i Ford Hoonitruck. Radi se o ekstremno modifikovanom Fordu F-150 iz 1977. godine, koji je postao deo Blockove flote 2018. godine i debitovao na sajmu SEMA.

Međutim, samo dizajn spoljašnjosti govori da se radi o modelu F150 iz 1977. godine, ali, u stvari, automobil je daleko od toga. Napravljen je “od nule”, uključujući aluminijumske panele karoserije.

Pokreće ga 3.5-litarski EcoBoost V6 motor prezet od trkačkog Forda GT Le Mans i tjuniranog na 914 KS. Motor je uparen sa Sadev 6-stepenim menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Hoonitruck se trenutno nalazi u salonu prodavca LBI Limited u Pontijaku u Mičigenu, a novi vlasnik će za automobil morati da izdvoji čak 1,1 milion dolara.

Za te pare dobiće i mnogo rezervnih delova poput felni, panela karoserije, svetala, komponenti ogibljenja i kompletan 3.5-litarski V6 motor iz Ford GT Le Mans programa.

Danas objavljeno

Potpuno nova Toyota Corolla Cross

Zeljka

Koliko je naporno voziti Formulu 1?

Vanja A

Dobra vijest za kupce: Padaju cijene baterija za električna vozila

Vanja A

Ostavite komentar