Ford Explorer se vraća u Evropu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ford Explorer se vraća u Evropu

Posle nekoliko godina odsustva sa evropskog tržišta, Ford će vratiti svoj popularni SUV na “Stari kontinent”.

Posle nekoliko godina odsustva sa evropskog tržišta, Ford će vratiti svoj popularni SUV na “Stari kontinent”.

Ford je pre nekoliko meseci predstavio novu generaciju Explorera, koji bi mogao da se nazove “američkim Golfom” u smislu popularnosti u “narodu”.

Od kako je Ford predstavio Explorer 1990, Amerikanci su poludeli za njim pa je prodat u 7,5 miliona primeraka, a posebno je popularan kod snaga reda.

Međutim, s obzirom na loš prijem Explorera sa V6 motorom u Evropi, šesta generacija će stići samo u elektrifikovanoj verziji.

Plug-in hibrid Explorer pokreće trolitarski EcoBoost V6 turbo-benzinac od 350 KS uparen sa elektromotorom snage 100 KS, a ukupni obrtni momenat je 840 Nm.

Snaga se na sva četiri točka prenosi desetobrzinskim automatikom, a Explorer bi na samo električnu energiju trebalo da ima autonomiju od 40 kilometara.

U kabini šeste generacije Explorera nalazi se najnovija tehnologija s robusnom i vrhunskom završnom obradom, uz instrument tablu veličine 12,3 inča.

Osnovna oprema nudi bogat paket: 10,1-inčni ekran osetljiv na dodir, Ford SYNC 3, priključak za modem Ford Pass i audio sistem Bang&Olufsen, prednj sedišta sa grejanjem, te moderni bezbednosni sistema praćenja trake, start/stop, inteligentni sistem kontrole brzine s prepoznavanjem saobraćajnih znakova, funkcija kočenja u hitnom slučaju…

Explorer poseduje i sedam različitih oblika vožnje u zavisnosti od terena kojim se kreće, a na rotacioni kontrolor biraju se sistemi: Normal, Sport, Dirt Road, Slippery, Trailer, Eco i dodatne posebne postavke za duboki sneg ili pesak.

Ford Explorer se u Evropi očekuje krajem 2019. u paketima opreme ST-Line i elegantnom Platinum.

B92

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar