Fon der Lajenova najavila posjetu zapadnom Balkanu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Fon der Lajenova najavila posjetu zapadnom Balkanu

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavila je posjetu zapadnom Balkanu do kraja mjeseca.

Ona je tokom godišnjeg obraćanja Evropskom parlamentu u Strazburu rekla da želi da posjetom zemljama zapadnog Balkana pošalje snažan signal privrženosti Evropske unije procesu pristupanja bloku.

  • U više osporavanom svijetu, zaštita naših interesa nije samo u našoj odbrani, već se radi i o uspostavljanju snažnih i pouzdanih partnerstava. To nije luksuz, već je ključno za našu stabilnost, bezbjednost i napredak u budućnosti, a taj rad počinje produbljavanjem partnerstva sa najbližim saveznicima – istakla je Fon der Lajenova.

Podsjećajući na raniju izjavu da će EU i SAD biti uvijek jači zajedno, Fon der Lajenova je naglasila da “isto važi i za susjede na zapadnom Balkanu”.

  • Prije kraja mjeseca, posjetiću region i poslati snažan signal naše privrženosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji vjeruju u budućnost Evrope – navela je Fon der Lajenova.

Prema njenim riječima, ulaganje u budućnost zapadnog Balkana je, istovremeno, ulaganje u budućnost EU, prenio je portal “Evropski zapadni Balkan”.

Predsjednik Evropske komisije podsjetila je da EU pojačava podršku regionu, uključujući kroz novi Investicioni i ekonomski plan.

Danas objavljeno

GERB Bojka Borisova pobjednik izbora

M.

U toku hitna akcija u EU: Pozivaju ruske ambasadore

M.

CIK objavio izlaznost na izborima

M.

Ostavite komentar