"Folcika" im bila suviše mala pa napravili novu - veću od "hamera" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

“Folcika” im bila suviše mala pa napravili novu – veću od “hamera”

Jedan primjerak legendarne Volkswagenove “bube” u kabriolet verziji u porodici Skota Tapera nalazi se još od 1959. godine.

On i njegov otac veliki su zaljubljenici u stare “vagene”, pa svoju “bubu”, do dana današnjeg, održvaju u  fenomenalnom stanju.

Međutim, gledajući savremene automobile, prije svega brojne velike i izuzetno popularne SUV modele, njihova “buba” 60-ogodišnjakinja im se, u odnosu na njih, učinila malom i ne više toliko bezbjednom za vožnju širokim američkim auto-putevima.

Zato su otac i sin odlučili da iskoriste upravo jedan takav veliki terenac kao osnovu, i na njemu naprave identičnu “bubu” – samo 50 odsto veću. Onda su je malo smanjili, pošto su shvatili da bi tako bila zaista prevelika i, po dimenzijama, ne bi mogla da se svrsta u putničke automobile.

Svi elementi kostrukcije karoserije automobila su 3D skeniranjem prebačeni u kompjuter, da bi softver zatim proračunao sve dimenzije dijelova novog 40 odsto većeg automobila.

Kada su konačno svi dijelovi bili gotovi, motirali su ih na šasiju jednog Dodge pikapa, i dobili jedinstvenu “bubu” koje je po svojim dimenzijama veća od Hummer džipova.

Novi automobil pokreće mnogo moćniji motor od originalnog, takođe Dodgeov V8 zapremine 5,7 litara sa 340 konjskih snaga. Iako su u nju ugradili dosta toga modernog, otac i sin su se potrudili da automobil zadrži što vjerniji izgled originalu.

Danas objavljeno

Parking mjesto prodato za rekordnih 1,3 miliona dolara

Zeljka

Na prodaju “Jerrari”, spoj Ferrarija 365GT i Jeepa Wagoneera

Zeljka

Klasični Mini sa elektropogonom iz Nissana Leaf

Zeljka

Ostavite komentar