16. Novembra 2021.

Foča obavijena tugom – sahranjen ubijeni dječak

Big Portal

Danas je u ovoj opštini Dan žalosti, dan za posljednji ispraćaj voljenog sina, omiljenog druga i odličnog đaka. U razredu koji je devetogodišnjak pohađao i danas su prazne klupe. U gradu tišina i zastave na pola koplja.

S tugom i nevjericom građani se pitaju da li je društvo trebalo na vrijeme da reaguje i da li je ova tragedija mogla biti izbjegnuta.

U Domu zdravlja Foča kažu da je Borivoje Tešović koji je ubio devetogodišnjeg dječaka, bio njihov pacijent. Upisan je i u registar mentalno oboljelih. Poznaju ga kao glasnog pacijenta koji je često samo riječima pravio probleme. Ambulantno je liječen. Uzimao je recepte za terapiju. Na kontrolni psihijatrijski pregled upućivan je svaka tri do četiri mjeseca.

I u Centru za socijalni rad Tešović je poznat s dijagnozom mentalnog oboljenja. Bio je dugogodišnji korisnik prava iz socijalne zaštite za tuđu njegu i pomoć druge grupe, koju dobijaju sva lica s takvim poremećajima.

Fočaci su saglasni – ubica je bio poznat po prijetnjama, trebalo je spriječiti da ne dođe do tragedije.

Podsjećamo, devetogodišnjeg dječaka iz Foče, u nedjelju dok je sa ocem u automobilu prolazio kroz Zavait, usmrtio je Borivoje Tešović. Više mještana i prolaznika na putu Foča-Zavait-Čelebići, Tešović je zlostavljao dok ga Žandaremija nije likvidirala zbog pružanja otpora prilikom hapšenja i prijetnji da će aktivirati ručnu bombu.

RTRS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare