Flota ruske policije bogatija za 1.700 primjeraka Lade Veste - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Flota ruske policije bogatija za 1.700 primjeraka Lade Veste

Ruska saobraćajna policija značajno je obnovila svoj vozni park u prethodnih nekoliko mjeseci.

Ruske vlasti saopštile su da su primile 1.700 jedinica Ladinog modela Vesta za službu u saobraćajnoj policiji. Većina vozila već je preusmjerena u stanice radi početka službene karijere.

Ovo je druga velika isporuka automobila za “momke u plavom” u toj zemlji, jer je u oktobru stiglo 2.500 primjeraka Hyundaijevog Solarisa. Poručena Vesta izgleda krajnje skromno i prema zvaničnim podacima automobil je paketu opreme Comfort.

Kako se da vidjeti sa fotografije, Rusima je sadržina bila bitnija od forme, te policijski automobil koristi proste čelične felne. Dakle, praktično, a ujedno i jeftinije rješenje.

Potrebno je napomenuti da patrolna Vesta koristi benzinski atmosferski 1,6-litarski motor sa 106 konjskih snaga. Naravno, automobili su podvrgnuti odgovarajućim promjenama kako bi adekvatno službovali u policiji.

Prije dvije godine ruska saobraćajna policija dobila je veliko pojačanje u vidu Škode Octavije sa znatno potentnijim motorom. Ovaj liftbek koristio je 1,8-litarski agregat sa 180 “grla” ispod haube. Tada je bilo poručeno ukupno 3.870 automobila za policiju.

Sigurno je da će narudžbina ruskih snaga reda i zakona dodatno ojačati poziciju Veste na tržištu. Ovaj automobil je u periodu od januara do oktobra ubilježio više od 93.000 registracija na domaćem tržištu i do kraja godine boriće se za titulu najprodavanijeg modela u Rusiji sa bratskom Grantom, prenosi AutoRepublika.

Autorepublika.

Danas objavljeno

Audi pikap – ima li uopšte potrebe za nečim takvim?

Vanja A

Da li znate kako se vozi motocikl u grupi?

Vanja A

U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara

Vanja A

Ostavite komentar