25. Decembra 2019.

Flickr traži pomoć da preživi; “Plaćate Netflix i Spotify a za slike…”

Big Portal

Don Mekaskil, generalni direktor kompanije SmugMug koja je prošle godine kupila Flickr od kompanije Yahoo, u pismu korisnicima moli za pomoć.

“Flickr – najomiljeniji gubitaški proizvod na svetu – traži vam pomoć”, napisao je on u mejlovima koje su dobili korisnici, kako oni koji plaćaju pretplatu tako i oni koji ga koriste besplatno.

Prve znakove problema Flickr je pokazao kada je počeo da ograničava besplatne korisnike na 1.000 fotografija i video zapisa, verovatno u pokušaju da ih pretvori u pretplatnike koji plaćaju. Sada Mekaskil nastupa još direktnije i traži od besplatnih korisnika da se prijave za pretplatu, dok istovremeno traži od Pro korisnika da ubede što više ljudi da plate članstvo.

U pismima je objasnio da je za poslovanje potrebno mnogo novca, a kompanija ne može da nastavi da radi sa gubitkom. MacAskill je nabrojao stvari koje je SmugMug postigao za uslugu, uključujući prelazak na Amazon Veb Services kako bi se omogućilo brže vreme učitavanja fotografija. Čak je “prozvao” korisnike zbog toga što su spremniji da plate 9 dolara mesečno za Netflix ali im je problem da daju 1 dolar nedeljno za Flickr, koji “čuva njihove neprocenjive fotografije na sigurnom mestu”.

Flickr zato pokreće kampanju i onima koji su zainteresovani za pretplatu nude popust od 25 posto.

A koji servis vi koristite za čuvanje fotografija?

https://twitter.com/DonMacAskill/status/1208072256401788929

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare