FK Partizan: Birajmo – razum ili propast! - BIGportal.ba
Fudbal Sport

FK Partizan: Birajmo – razum ili propast!

FK Partizan se na svom zvaničnom sajtu oglasio povodom kazne UEFA zbog rasizma na meču sa Malatijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

UEFA je donela odluku da kazni Partizan zbog rasizma, klub se žalio, ali ta žalba nije bila usvojena pa će crno-beli protiv Moldea ipak igrati pred praznim tribinama.

Partizan će moći da bodre deca do 14 godina koji treniraju u klubu, a crno-beli koriste ovu priliku da sve svoje navijače upoznaju sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio UEFA-i.

Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu, a druga brošura je iz juna 2018. godine (poslednja, 2. verzija), ima ukupno 39 strana, bavi se globalnim diskriminativnim praksama u fudbalu.

FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su UEFA ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura – od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, obaveza kluba je da poštuje i prihvati svako slovo iz ovih brošura – ukoliko želi da se takmiči u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje UEFA.

FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za beogradski klub.

B92

Danas objavljeno

PAO bez pobjede u vječitom derbiju godinu dana, 9-0 za Oli

Vanja A

Frida Karlson i Pal Golberg najbrži na 20 km

Vanja A

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Ostavite komentar