Fizički sukob u parlamentu Sjeverne Makedonije - šoljice, amandmani i "Divlji zapad" - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Fizički sukob u parlamentu Sjeverne Makedonije – šoljice, amandmani i “Divlji zapad”

Haos i tenzije u parlamentu Severne Makedonije kulminirale su tučom predsednika Odbora za evropske poslove Arbera Ademija i poslanika opozicione VMRO-DPMNE i Alijanse za Albance. Skandal je izbio tokom debate odbora o zakonskim izmenama koje bi sudijama koje će se uskoro penzionisati dale šansu da produže radni vek do izbora novih.

Incident se dogodio nakon govora koordinatora poslaničke grupe VMRO-DPMNE Nikole Micevskog, koji je optužio da u komisiji nema članova opozicionih partija.

Predsednik Odbora za evropske poslove Arber Ademi izjavio da je usvojen dnevni red Odbora, nakon čega su opozicioni poslanici Alijanse za Albance i VMRO-DPMNE pokušali da prekinu raspravu, a Ademi agresivnije reagovao i gađao ih šoljicom za kafu.

Nakon toga je isključen mikrofon.

Prethodno je VMRO-DPMNE podneo više od 200 amandmana sa namerom da blokira zakon. Nakon incidenta, VMRO-DPMNE je komisiju nazvao “komisija Divljeg zapada”.

Alijansa za Albance je, kako prenosi TV Telma “uperila je prst u DUI”, za koju je rekla da “želi da sakrije kriminal i korupciju u zemlji putem zakona o švercu”.

Za današnji skandal DUI krivicu svaljuje na VMRO-DPMNE i Alijansu za Albance, ne osuđujući Ademijevo ponašanje.

SDSM je, s druge strane, kritikovao samo obraćanje VMRO-DPMNE, optužujući opoziciju da žestoko brani režim i protiv je funkcionalnog pravosudnog sistema.

Danas objavljeno

Platili 28 miliona lične karte koje nam ne trebaju?!

M.

Saudijka osuđena na 34 godine zatvora zbog korišćenja Tvitera, optužena da je sarađivala sa disidentima

M.

Iran spreman da preda: Ali, bez uslovljavanja

M.

Ostavite komentar