Sastojci:
– 100 g zobene pahuljice
– 250 ml bademovog mleka
– 250 ml voda
– 3 kašike cimeta
– 3 banane
– 1/2 šoljica borovnica
– kašika meda, po potrebi
Priprema:
U posudu polako sipajte vodu, pa je zagrejte na umerenoj temperaturi. Zatim dodati bademovo mleko (po izboru može biti i rižino, kokosovo, sojino, pšenično ili obično mleko)
Lagano sipati zobene pahuljice i mešati smesu na umerenoj temperaturi dok pahuljice ne omekšaju do te mere da smesa deluje kašasto.
Smesu skinuti sa šporeta i staviti sa strane dok se ne spusti na sobnu temperaturu. Za to vreme, izgnječiti banane i dodati u smesu.
Dodati još tri kašike cimeta da bi se postigao puniji ukus. Za one kojima nedostaje slatkasti ukus dodati dve kašičice meda.
Dobijenu kašu staviti u frižider i ostaviti nekoliko sati dok ne bude potpuno ohlađena.
U kašu se mogu dodati borovnice, šumsko voće, kockice čokolade, listići badema, čia semenke i mnogi drugi dodaci po želji.
Prijatno!