29. Jula 2022.

Firma u problemu: Čizburger poskupio prvi put za 14 godina

Big Portal

Razlog za podizanje cene je veći pritisak troškova.

Lanac brze hrane rekao je da će brojni artikli u njegovim restoranima u Velikoj Britaniji koštati između 10 i 20 penija više. Cena čizburgera porasla je s 99 penija na 1,19 funti, javlja BBC.

Izvršni direktor Mekdonaldsa u Velikoj Britaniji i Irskoj Alister Makrou je u imejlu klijentima rekao da se firma suočava s teškim izborima po pitanju svojih cena.

“Razumemo da bilo kakvo povećanje cena nije dobra vest, ali smo odgađali i minimizirali te promene koliko god smo mogli”, rekao je on, prenosi Indeks.

Da je cena čizburgera rasla s inflacijom…

Ali neke će se cene i dalje razlikovati u različitim restoranima jer nekima upravljaju primaoci franšize, koji mogu da odrede cene na temelju preporuka Mekdonaldsa. Da je cena Mekdolandsovog „čiza“ rasla u skladu s inflacijom, sada bi koštao 1,42 funte. „Mek“ima više od 36.000 restorana u više od 100 zemalja.

U utorak je saopšteno da firma razmatra hoće li dodati više sniženih opcija jelovnika jer su povećani troškovi života, naročito u Evropi, doveli do toga da kupci s nižim primanjima kupuju jeftinije artikle i manje velikih kombinovanih menija.

Odluka o poskupljenju pojedinih artikala došla je nakon što je Mekdonalds izvestio o skoku globalne prodaje od 9,7 posto u tri meseca do kraja maja, u poređenju s istim periodom lane.

Takođe, poskupet će Mekdonaldsov doručak, kafa i nagetsi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare