Firefox web pregledač za kratko vreme izgubio gotovo 50 miliona korisnika - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Firefox web pregledač za kratko vreme izgubio gotovo 50 miliona korisnika

Prema Firefox-ovom izveštaju, aktivni mesečni korisnici Firefox desktop klijenta na kraju 2018. godine bili su oko 244 miliona. Ovaj broj je pao na 198 miliona korisnika u drugom tromesečju 2021.

Iako Mozillin Firefox ostaje konkurent Google Chrome-u, web pregledač je u tri godine izgubio preko 46 miliona korisnika.

Mnogi korisnici Firefoxa napustili su internet pretraživač jer je Mozilla objavila redzijan korisničkog interfejsa Firefox 89 koji je značajno promenio izgled pregledača. Firefox i dalje ostaje najbliži konkurenciji internet pretraživača Google Chrome -u, ali značajno smanjenje broja korisnika preti da to promeni.

U 2008. Firefox je bio odgovoran za 30% celokupne upotrebe pregledača, a Internet Explorer zauzimao je oko 60%. Danas Google Chrome čini 65% korisnika interneta, dok Firefox i Edge imaju oko 3%. Sa znatno manjim prometom od Google Chrome-a, Mozilla Firefox možda traži odgovore na pitanje zašto je toliko korisnika napustilo, kao i kako ih porvratiti.

Mozilla je pokrenula Firefox još 2002. godine i odmah je stekao popularnost, međutim poslednjih godina, ta popularnost je dramatično opala.

Danas objavljeno

Otvara se onlajn muzej mobilnih telefona koji prikazuje njihov razvoj od 1984. do danas

Zeljka

NZXT je predstavio nova H510 kućišta, sa poboljšanim potencijalom hlađenja

Zeljka

Poznate glavne specifikacije Xiaomi Civi telefona

Zeljka

Ostavite komentar