Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova

Više ne morate da koristite Chrome ili Safari ako želite povremene predloge za veb pretrage.

Mozilla sada počinje da isporučuje funkciju Firefox Suggest koja, kao što naziv sugeriše, nudi relevantne linkove dok kucate u pretraživaču, bilo sa opšteg veba ili iz Pocket-a.

Kompanija takođe radi na kontekstualnim sugestijama, koje se oslanjaju na slanje otkucanih pretraga, podataka o klikovima i informacije o lokaciji na nivou grada. To bi moglo izazvati zabrinutost kod određenog broja korisnika, s obzirom na to da se Firefox tradicionalno fokusira na privatnost, ali Mozilla je naglasila da će nekolicina ranih korisnika iz SAD morati da se uključi u projekat.

Veću zabrinutost može izazvati objektivnost nekih Suggest linkova. Mozilla planira da preporučuje i sadržaj “sponzorisanih, proverenih partnera”, kao što su eBay linkovi kada tražite određene proizvode. Iako Mozilla obećava “verodostojan” materijal, to neće nužno biti najlogičnije, organske sugestije.

Korisnici će moći da jednostavno pokrenu standardnu veb pretragu kako bi zanemarili ove oglase i reklame, ali to znači da ćete morati pažljivo da proverite neke linkove pre nego što kliknete na njih.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

Ostavite komentar