15. Oktobra 2022.

Firefox nudi spas od neželjenih SMS-ova i poziva

Big Portal

Relay je Firefoxova usluga koja će sakriti vašu pravu adresu e-pošte kako bi zaštitili svoj identitet i sprečili da vam inbox bude zatrpan neželjenom poštom. Usluzi se može pristupiti putem adrese relay.firefox.com ili korišćenjem istoimenog dodatka za veb pregledač.

Korišćenjem besplatne usluge dobija se pristup ka pet virtuaelnih imejl adresa. Firefox Relay će proslediti vaše poruke e-pošte s vaših alias adresa na vašu primarnu adresu e-pošte, a iz kompanije navode da ne čuvaju ili čitaju njihov sadržaj.

Za sve kojima pet alias adresa nije dovoljno, tu je premijum usluga čija cena iznosi dva evra mjesečno (ili jedan evro mesečno kada se plaća godišnje).

Premium imejl usluga je trenutno dostupna u SAD-u, Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Singapuru, Maleziji, Novom Zelandu, Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji, Španiji, Italiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Holandiji i Irskoj.

Osim toga, u ponudi je virtuelni telefonski broj (koji nije moguće promeniti nakon što se odabere) tj. usluga maskiranja telefonskog broja koja nudi 50 minuta dolaznih poziva i 75 tekstualnih poruka mesečno po ceni od oko pet evra mesečno.

Mozillina blog objava navodi da se njihova usluga može koristiti za odgovaranje na poruke poslednjeg pošiljaoca, ali da nije moguće upućivati ​​odlazne pozive ili slati poruke bilo kome (iako navodno u budućnosti planiraju da ponude i tu uslugu).

Ova funkcija telefonskog broja za sada je ekskluzivna za SAD i Kanadu, prenosi The Verge.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare