Firefox 89 stiže sa novim Proton interfejsom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Firefox 89 stiže sa novim Proton interfejsom

Mozilla je objavila Firefox 89, a nova verzija pregledača stiže sa Proton interfejsom. Novi interfejs pojednostavljuje menije browsera i menja tabove, koji su drugačiji od onoga što smo do sada viđali. Pored toga, tu je i poboljšana macOS integracija, kao i bolja privatnost.

Kod Proton interfejsa pojednostavljeni su toolbar i drugi elementi, tako da su uklonjene nepotrebne funkcije i one koje se manje koriste. Meniji su prerađeni, tako da su istaknutije one funkcije koje se više koriste.

Proton takođe unapređuje predloge i obaveštenja, tako da oni imaju čistiji izgled, a nebitna obaveštenja i upozorenja su uklonjena. Prikačeni tabovi su zamenjeni lebdećim tabovima.


Za macOS korisnike, Firefox 89 je bolje integrisan u operativni sistem uključivanjem podrške za elastični “overscroll” efekat koji je dostupan i u drugim aplikacijama. Pored toga, Firefox 89 podržava i smart zoom.

Private Browser mod je sada više privatan, jer je omogućena Total Cookie Protection funkcija, a ovo sprečava kompanije da prate korisnika od sajta do sajta. Tu je i druga verzija SmartBlock funkcije, koja omogućava fluidnu pretragu interneta kada su blokirani tragači (trackers).

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar