Tehnologija World-wide-web

Firefox 76 će lozinkama štititi sve korisnikove sačuvane lozinke

Mozilla će početi da štiti korisnikove sačuvane lozinke pomoću glavne (master) lozinke, u okviru Firefox 76 verzije svog browsera, koji stiže kasnije tokom godine.

Pomenuta zaštita je već deo Nightly buildova, a većina korisnika će moći da je upotrebljava od 5. maja, ukoliko se kompanija bude držala svog planiranog rasporeda objave.

Prema aktuelnom stanju stvari, ukoliko ostavite svoj računar otključanim, svako sa pristupom tom računaru može da ode u hamburger meni > Login and Passwords i da pregleda sačuvane naloge i lozinke. Opciono, moguće je podesiti master lozinku za poboljšanu sigurnost, ali veliki broj korisnika ne čini to.

Nova funkcija će biti dostupna za Windows i macOS. Ukoliko već do sada niste postavili master lozinku u Firefoxu, pregledač će vas uputiti da umesto toga unesete lozinku svog operativnog sistema. Ukoliko preferirate biometrijsku verifikaciju, ta opcija je takođe dostupna. Linux korisnici još uvek nemaju pristup funkciji i nije poznato da li će biti dostupna na ovoj platformi.

Nakon što korisnik unese lozinku svog operativnog sistema, biće u mogućnosti da pristupi sačuvanim informacijama za logovanje tokom pet minuta, nakon čega će biti zatražena nova verifikacija identiteta.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Google Maps trikovi: Da li znate šta sve možete da uradite?

Zeljka

Nova Facebook aplikacija: Jeste li isprobali grupne glasovne pozive?

Zeljka

Odbrojavanje počelo ali je lansiranje stopirano, Maskova raketa ostaje na Zemlji

Zeljka

Ostavite komentar