Fini kremast voćni kolač - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Fini kremast voćni kolač

Ovoj slatkoj voćnoj fantaziji nećete moći da odolite.

Fil:

1/2 l punomasnog mleka
2 pudinga od vanile
1 vanilin šećer po želji
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml slatke pavlake

Biskvit:

100 g maslaca sobne temperature
50 g šećera u prahu
3 jaja
150 g brašna
1/2 g praška za pecivo

Za tamni deo još potrebno:

1 kašika kvalitetnog kakaa
1 kašika kisele pavlake
300 gr višanja iz zamrzivača

Pleh dimenzija 30×25 cm

Priprema:

Prvo pripremiti fil:

Skuvati puding u mleku, dodati šećer po želji. Ovu smesu zakuvati u krem u ostatku mleka koje smo zagrejali (vruće mleko prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje)

Dok se fil hladi pripremiti biskvit:

Maslac i šećer u prahu izmešati mikserom i dodavati jedno po jedno jaje (svako sledeće dodajemo tek kad smo dobro umutili prethodno) zatim dodati i prosejano brašno i prašak za pecivo. Podeliti smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodati 1 kašiku kakaa i 1 kašiku kisele pavlake.

U pleh koji obložite pek papirom prvo pažljivo rasporedimo žuti deo i poravnamo, a zatim preko pažljivo prvo manjom kašičicom rasporedimo tamni deo, što ravnomernije. Preko poređati višnje.

Peći na 180 stepeni C oko 40 min. Nastavak fila: U mlak fil dodati izmiksanog 50 g maslaca, a zatim u potpuno ohlađen dodati i 50ml umućene slatke pavlake. Preko ravnomerno rasporediti fil od pudinga i poravnati. Odozgo može prelivena ili izrendana čokolada. Služiti ohlađen.

Pripremu pogledajte u video-materijalu.

Foto: Bakina kuhinja

Danas objavljeno

Bakina kuhinja: Prijedlog za kompletan ručak

Zeljka

Nova studija: Kovid nije respiratorna, već vaskularna bolest

Zeljka

Maline su najzdravije voće, pune su hranjivih sastojaka

Vanja A

Ostavite komentar