FINANSIRAO JE USTANOVU U KOJOJ JE DOŽIVEO NAJVEĆI BOL: Džej je želio da djeca u popravnom domu budu sita, čista i na sigurnom - BIGportal.ba
Ex Yu

FINANSIRAO JE USTANOVU U KOJOJ JE DOŽIVEO NAJVEĆI BOL: Džej je želio da djeca u popravnom domu budu sita, čista i na sigurnom

ŽIVOT Džeja Ramadanovskog, osim po legendarnim pesmama, ostaće upamćen i po velikim humanitarnim delima kojima je bio sklon, a teško detinjstvo na njega je imalo toliki uticaj da je poslednjih godina finansijski pomagao i opremao popravni dom „Vasa Stajić“ u kom je odrastao.

Kako izvor otkriva, legendarni pevač je na sve načine pokušavao da pomogne deci koja su završila u domu ne bi li im pružio bar malo lepše odrastanje od onoga koje je on imao.

– Otkako se pojavio na sceni, Džej je iskreno govorio o teškom odrastanju i siromaštvu sa kojim se borila njegova porodica. Ipak, na njega je više od siromaštva i bede uticao život u popravnom domu „Vasa Stajić“ u kom je završio kao tinejdžer. Iako je bio buntovno dete koje je svakodnevno pravilo probleme, odlazak u dom za njega je bilo veoma traumatično iskustvo jer se prvi put odvojio od roditelja i sestara. Jako je patio što je tamo, ali su ga svi u domu izuzetno voleli od prvog dana. Iako su uslovi bili loši, zaposleni su se trudili da svako dete bude sito, čisto i na sigurnom. Zbog svega toga, Džej je odlučio da finansijski pomogne i deci i opremanju boravišta u kom su primorani da budu – priča izvor i otkriva da je Džej mogao da kupi još jedan stan u centru grada od suma koje je odvajao za decu u teškim životnim situacijama.

– Njegova želja da pomogne i ulepša detinjstvo deci koja su u popravnom domu bila je toliko jaka da bi često odustajao od svojih planova i velikih projekata samo da bi donirao novac za njih. Želeo je da prostorije doma u kom je odrastao budu čiste i okrečene, a sobe mladih opremljene bar toliko da svako ima svoj krevet – priča izvor i dodaje da nije prošao niti jedan dan da se legendarni pevač kroz suze ne podseti popravnog doma.

– Bilo da je sedeo sa prijateljima, članovima porodice ili kolegama, Džej je svakodnevno prepričavao bar po jednu dogodovštinu iz doma. Tu je upoznao prijatelje za ceo život, borio se za bolje sutra, ojačao i odlučio da neće dopustiti da se vrati na ulicu. Bol koju je osećao kada je poslat u taj dom pretvorio je u želju da uspe i bude neko i nešto. Po svaku cenu je hteo da njegovi roditelji, a posebno majka, budu ponosni na njega. U tome je na kraju i uspeo, a klince iz kraja bi uvek podsećao na taj period svog života kao primer da nikada ne treba odustajati – zaključuje izvor.

Koliko je popravni dom uticao na njega, ali i koliko mu je tokom tog perioda nedostajala majka, istakao je i sam pevač pre nekoliko godina.

– Često sanjam popravni dom. Za sve vreme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posetila, dolazio je samo otac. Majka je preuzela brigu o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. Upravo zato mi je jedan od najlepših trenutaka u životu moj prvi veliki koncert na Tašmajdanu 1991. godine. Tada sam dobio najlepši aplauz u životu, a posebno sam se raznežio kada se moja majka popela na binu i poklonila mi buket – istakao je Ramadanovski.

novosti.rs

Danas objavljeno

Ne pijem godinama a u kockarnicu u životu nisam ušao!

Vanja A

Vesna Zmijanac: Oni s kojima sam se poklapala bili su tuđi

Vanja A

Jelena Karleuša pored pjevanja pokreće novi biznis?!

Vanja A

Ostavite komentar