Finale Lige Evrope pred 9.500 navijača - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Finale Lige Evrope pred 9.500 navijača

Do 9.500 gledalaca moći će da prati finale Lige Evrope koje će ove godine biti odigrano u Gdanjsku u Poljskoj, objavila je Evropska fudbalska unija u ponedeljak nakon što je dobila dozvolu lokalnih vlasti.

Kako je navela UEFA, poljske vlasti odobrile su da kapaciet stadiona u Gdanjsku bude popunjen do 25 odsto od 40.000 mesta za meč koji će biti odigran u sredu 26. maja.

U finalu će gotovo sigurno igrati Mančester junajted koji je u prvom polufinalu protiv Rome slavio rezultatom 6:2. U drugom polufinalu, Viljareal je kao domaćin savladao Arsenal 2:1.

Navijači, tribine

Kako je saopšteno, na utakmicu će moći da dođu i navijači koji ne žive u Poljskoj, a svaki od klubova finalsita dobiće na raspolaganje po 2.000 ulaznica, dok će 2.000 biti pušteno u prodaju za lokalno stanovništvo. Preostale ulaznice, oko 3.500 biće raspoređene među komercijalnim partnerima UEFA, brodkasterima i fudbalskim savezima.

„Navijači koji budu dolazili u Poljsku iz drugih zemalja moraće da poštuju propise o ulasku u ovu zemlju koji budu na snazi u to vreme bez ikakvog izuzetka“, navedeno je u saopštenju UEFA uz napomenu da postoji mogućnost da će navijači biti u obavezi da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan kovid19 test kako bi ušli u Poljsku.

SK.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar