Finale EP na Vembliju pred 60.000 navijača - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Finale EP na Vembliju pred 60.000 navijača

Dogovor prema kojem će finalu Evropskog prvenstva na stadionu „Vembli“ u Londonu prisustvovati 60 hiljada gledalaca blizu je finalizacije, prenosi britanski Telegraf.

Takođe, britanski list naovi da bi mogao da bude dozvoljen dolazak oko 2.500 pripadnika medija iz čitavog sveta, a oni neće morati da budu podvrgnuti standardnim merama karantina po dolasku u ovu ostrvrsku državu.

Sa druge strane, Vlada Velike Britanije bi mogla da uskrati prisustvo navijačima iz inostranstva, čime bi dodatno i osigurala „domaćinsko“ navijanje u slučaju da Engleska bude nastupala u borbi za trofej na „Vembliju“ 11. jula.

Premijer Boris Džonson ranije je najavljivao određeno „razumno prilagođavanje“ mera, ali je upozorio da će javno zdravlje uvek biti isključivi prioritet njegove vlade.

Neki engleski mediji navode da je menjanje odluke vlade reakcija na šuškanja da će UEFA promeniti lokaciju odigravanja finalnog susreta kako bi finale bilo što atraktivnije za gledaoce – u sličnom maniru je borba za trofej Lige šampiona u maju pomerena iz Istanbula u Porto. Kao potencijalno mesto održavanja finala figurira i Budimpešta, grad u kojem su na „Puškaš areni“ pred punim kapacitetom i u odličnoj atmosferi nastupali fudbaleri mađarske reprezentacije.

Sportklub.

Danas objavljeno

Potresne Novakove reči: “Gospode…” FOTO

Vanja A

Australijanac o povredi Novaka Đokovića: Bilo je jasno kao dan

Vanja A

“Cicipas će naći put do Grend slema”

Vanja A

Ostavite komentar