Fina dotjerivanja: Renault osvežio Talisman - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Fina dotjerivanja: Renault osvežio Talisman

Restilizovani model biće izložen u Ženevi, a u prodajne salone stiže u junu 2020.

Renault je predstavio redizajnirani Talisman, a osvežene su i limuzinska i karavan verzija ovog modela.

Promene u dizajnu spoljašnjosti su diskretne i obuhvataju neznatno restilizovanu masku hladnjaka i modifikovani prednji branik, dok su LED farovi sada standardni deo opreme na svim verzijama.

Foto: Renault promo

LED tehnologija je u potpunosti primenjena i na stop svetla, koja su dobila i ukrasnu hromiranu lajsnu.

Obogaćena je i ponuda boja spoljašnjosti, pa paleta sada uključuje i tri nove nijanse: Baltic Grey, Vintage Red i Highland Grey. Renault je restilizovao i alu felne, a u ponudi su točkovi dimenzija od 17 do 19 inča.

Foto: Renault promo

Kada je reč o LED farovima, oni su, opciono, opremljeni LED Matrix tehnologijom. Promene u putničkoj kabini su obimnije, a proizvođač se potrudio da unapredi neke praktične sadržaje, ali i da poboljša estetiku enterijera.

Držači čaša/flaša su veći nego ranije, a unutrašnji retrovizor sada izgleda elegantnije bez rama ogledala. Na dnu centralne kozole našlo se mesta i za bežični punjač smartfona, dok su komande automatske “klime” takođe izmenjene.

Foto: Renault promo

Na raspolaganju je i potpuno digitalizovana instrument tabla, sa ekranom od 10,2 inča, a u najbogatije opremljenim paketima tu je i veliki, 9,3 inčni displej Easy Link multimedijalnog sistema.

Funkcije za integrisanje mobilnih uređaja, kao što su Android Auto i Apple CarPlay, takođe su deo ponude restilizovanog Talisamana. Dostupni su i opcioni materijali vrhunskog kvaliteta, kao što su presvlake od Riviera kože, dok je u vrhu ponude paket Initiale Paris sa dva tipa Nappa kože.

Foto: Renault promo

Renault je opremio redizajnirani Talisman i sistemom poluautonomne vožnje nivoa 2, koji funkcioniše pri brzinama do 160 km/h, što znači da može da održava automobil u okvirima saobraćajne trake na auto-putu, ubrazava do zadate brzine i usporava, ali i da po potrebi automatski potpuno zaustavi vozilo, bez intervencije vozača.

Osim toga, Talisman za 2020. i dalje ima opciju upravljanja na sva 4 točka (4Control).

Foto: Renault promo

Unapređena je i motorizacija, pa kupci sada mogu da naruče i verziju sa 4-cilindarskim 1.3-litarskim turbo-benzincem sa 160 KS i 270 Nm. Motor je uparen sa 7-stepenim menjačem sa duplim kvačilom.

Snažniji benzinac TCe 225 takođe je na raspolaganju, a reč je 1.8-litarskom agregatu sa 4 cilindra, 225 KS i 300 Nm. Snaga se na točkove takođe prenosi putem 7-brzinskog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Foto: Renault promo

Zadržane su i dizel opcije. Slabiji, 1.7-litarski dCi isporučuje 120 KS, a snažniji 150 KS, dok je menjač 6-brzinski manuelni.

Veći, 2.0-litarski dizelaš dostupan je u verzijama sa 160 KS i 200 KS.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar