11. Decembra 2019.

Film “Irac” u 10 odsto američkih bioskopa

Big Portal

Scenario je godinama čamio u radnom stolu proslavljenog holivudskog režisera, dok konačno nije okupio ekipu koju je želeo i ekranizovao roman Frenka Širana “Istinita prica jednog Irca”.

Priča se odnosi na Džiija Hofu, legendarnog predsednika sindikata kamiondžija, najmoćnijeg u Americi, koji je jednog dana nestao i o njegovoj sudbini se ništa ne zna već 40 godina.

Širan je radio za Hofu i za njega je obavljao veoma prljave poslove. Širan je pre nego sto je umro ispricao da je prvo što mu je kazao Hofa bilo “Čuo sam da si vešt moler”.

Širana su zvali “Irac” po njegovom nadimku.

Skorseze je za ulogu Hofe angažovao Al Paćina, a Širana glumi Robert de Niro, rediteljev omiljeni glumac sa kojim je snimio devet filmova.

Niko Tavernise/Netflix via AP

Dugoočekivani film bio je prikazan samo jednom u septembru i tada je rečeno da je jedan od najboljih Skorsezeovih filmova.

Producirala ga je producentska kuća Netfliks, koja je ranije bila specijalizovana za televizijske programe.

Za snimanje ovog filma utrošeno je milion i 160.000 dolara, što je relativno mala suma s obzirom na ekipu glumaca koji u njemu igraju, ali to je ustupak Skorsezeu, koji je konačno dobio šansu da snimi film o Hofi i njegovim poslednjim danima.

Da se radi o dobrom klasičnom filmu o mafiji i američkom podzemlju govori i podatak da je sinoć, kada je pročitana lista filmova koji su ušli u najuži izbor za nagradu “Zlatni globus”, dobio čak četiri nominacije za glumu.

Izvor. Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare